top of page
Vyhledat

Realitní poradna #1 Příprava nemovitosti na prodej

Aktualizováno: 4. 7. 2020

Chystáte-li se na prodej své nemovitosti, možná zvažujete, jestli stojí za to ji k prodeji připravit a jakým způsobem?

Prodej nemovitosti je psychologie, pracujeme s emocemi lidí.

V první řadě je třeba nemovitost “odosobnit”, nejde ale jen o běžný úklid, zájemce nechce vidět v koupelně mýdlo, které nám dala k narozeninám babička. Někdy je dobré přizvat “někoho zvenčí”, hlavním cílem je vzbudit dojem hotelového pokoje.


Je též třeba vymalovat a opravit nejviditelnější šrámy, díry po sundaných obrázcích, otlučené rohy a praskliny. Odstraňte zkrátka nedokonalosti, které vzbuzují negativní pocity.


Nyní přichází na řadu profesionální prezentace - v mém případě nastupuje tým lidí včetně design asistentky a fotografa. Zde je vhodné doladit nemovitost vkusnými a vhodnými dekoracemi, polštářky, svíčkami, ustlat správně postele, naaranžovat květiny, ovoce do mísy atd. Vše v neutrálních, spíše chladivých barvách.

A poté nezbývá než nafotit a správně svoji nemovitost popsat. Zde rozhodně doporučuji fotit se správným vybavením, pokud možno zabírat co největší prostor, případně skládat jednotlivé fotografie do panoramatických. Výsledkem by měla být pěkná, barevná (pozor ne přesvícená) fotografie, ze které získáme povědomí o celé místnosti.


A jdeme na prohlídku. Samozřejmě máme připravené všechny dokumenty o bytu či domu a náležitosti k nahlédnutí případným zájemcům. Aktivujeme smysly! K tomu nám pomůže vůně čerstvě uvařené kávy, jablečného štrůdlu nebo vanilky. Nic také nezkazíme tichým podkresem příjemné hudby.


Pokud využijete těchto rad a tipů, čeká vás úspěšný prodej nemovitosti dle vašich představ. Navíc vám zůstane příjemná vzpomínka na váš byt nebo dům v podobě krásné prezentace a fotografií. A pokud se na to zrovna necítíte, věřte, že pro mne je to denním chlebem a velice ráda vám pomohu či poradím.


Vyzkoušejte si tedy práci profesionálů, stojí to za to!

35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page